Kuinka pai gow -pokeria pelataan?

Pai Gow -pokeri on yhdysvaltalainen versio kiinalaisesta pai gow -pelistä. Pelissä käytetään kortteja, kun taas kiinalaisessa pai gow -pelissä käytetään dominoita. Peliä pelataan 52 kortin korttipakalla, plus yhdellä jokerilla. Peliä pelataan kuuden henkilön pöydällä. Pelaajan tavoitteena on yrittää voittaa jakaja luomalla kaksi pokerikättä seitsemästä jaetusta kortista.

Pai gow -pokerin säännöt

Pelaajille jaetaan seitsemän pelikorttia, joista on tarkoitus luoda kaksi pelikättä. Yksi viiden kortin käsi (iso käsi), ja yksi kahden kortin käsi (pieni käsi). Viiden kortin käsi tulee aina olla parempi käsi. Et voi siis esimerkiksi valita pieneen käteesi parempaa paria kuin isoon käteesi. Jos kuitenkin vahingossa teet pienestä kädestäsi paremman kuin isosta, häviät panoksesi.

Pai Gow – pöydällä värisuora ja pelimerkkejä

Pelikäsien arvot ovat samat kuin normaalissa pokerissa, yhdellä poikkeuksella_ A-2-3-4-5 suora on toiseksi suurin mahdollinen suora. Sääntö ei tosin ole käytössä jokaisella kasinolla.

Pelissä on mahdollista saada myös jokeri. Jokerilla on kolme eri käyttötarkoitusta; sen voi käyttää suorassa tai värissä. Jos jokeri ei käy kumpaankaan, on jokeri silloin aina ässä.

Pelin kulku

Pelaajat asettavat panoksensa, ja jokaiselle jaetaan 7 pelikorttia kuvapuoli ylöspäin. Jakajan kortit ovat pimeänä. Seuraavaksi sinun tulee muodostaa korteista iso ja pieni pelikäsi, toisessa viisi ja toisessa kaksi korttia. Kun olet tehnyt valintasi ja lukinnut kätesi, jakaja näyttää korttinsa. Pelaajan tulee voittaa molemmat kädet. Jos pelaaja voittaa vain toisen käden, päättyy peli silloin tasan.

Pai gow -pokerin perusstrategia

  • Et voi hävitä rahaa, jos yksi käsistäsi on parempi kuin jakajalla

On siis suosittua jakaa kätesi siten, että pieni kätesi on paras mahdollinen. Poikkeuksena tietysti mahdollisuus saada hyvä iso käsi, kuten suora tai parempi.

  • Kädessäsi ei ole mitään

Jaa suurin korttisi isoon käteen ja toiseksi suurin kortti pieneen käteen.

  • Kädessäsi on pari

Pelaa pari isossa kädessäsi, ja laita kaksi muuta isointa korttia pieneen käteesi.

  • Kädessäsi on kaksi paria

Jaa isompi pari isolle kädelle ja pieni pari pienelle kädelle.

  • Kolme samaa

Jaa kolme samaa isoon käteen. Jos saat kolme ässää, laita silloin isoon käteen pari ja pieneen käteen ässä hai.

  • Suora tai väri

Pelaa kortit isolle kädelle. Jos sinulla on kädessä myös kaksi paria, jaa ne kahteen käteen, kuten ylempänä kerrotaan.

  • Neljä samaa

Jos kortit ovat jätkiä tai isompia, jaa ne. Jos ne ovat 6 tai pienempiä, pidä ne isossa kädessä. Pidä 7-10 kortin neloset isossa kädessä vain, jos sinulla on myös ässä.

  • Sinulla on Täyskäsi

Kolme samaa isoon käteen ja pari pieneen käteen.

  • Jos sinulla on viisi ässää (mukaanlukien jokeri)

Jaa ne molempiin käsiin, ellei sinulla ole myös kuningas-paria.